Zaman içerisinde kaybedilen gerçek dişler yerine diş fonksiyonlarını yerine getirmesi için çene kemiğine yerleştirilen medikal vidalardır. Bu vidalar diş köklerinin yerini tutarak protez diş yerleştirilmesine olanak sağlar. Diş implantı sayesinde hastalar çiğneme gibi yeme işlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirirken diş boşluklarının dolması sayesinde estetik kaygı problemleri de yaşamazlar.

DIŞ İMPLANTI NEDEN YAPILIR?

Enfeksiyon, diş çürümesi, vücutta vitamin mineral kaybı gibi sebeplerle zamanla bireyler dişlerini kaybedebilir. Çekilen dişlerden geriye kalan boşluklar çeşitli nedenlerle bireyin yaşam kalitesini düşürebilir. Yine dişten arta kalan boşluğa yemek artıklarının dolması gibi nedenlerle bakteri üremesi ve enfeksiyon rahatsızlıkları yaşanabilir. Aynı zamanda görsel olarak da bireyler estetik kaygı ve özgüven problemleri yaşayabilir. Bu nedenle diş implantı ihtiyaç duyan tüm bireylerin başvurduğu bir tedavi yöntemidir.

DiŞ İMPLANTININ YAN ETKILERI NELERDIR?

Diş implantının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. İmplant uygulaması sonrası diş hekiminizin önerini dikkate almak ve kontrollerinizi aksatmamak ileride bir problem oluşmasını engeller.

Diş İmplantı uygulamasında ilk etapta hafif ağrı ve sancı gibi problemler yaşansa da uyum sürecinin ardından bu şikayetler ortadan kaybolur.

DİŞ İMPLANT SÜRECINDE NELER YAPILIR?

İmplant tedavisinde iki parçadan oluşan protez parçaları diş etine ve diş boşluğuna yerleştirilir. Kök parçanın yerine tam olarak oturması için geçen zaman hastadan hastaya farklılık gösterebilir. Diş implantının diş kemiğine kaynaması genellikle üç ay içinde gerçekleşir.

İMPLANT AŞAMALARI NELERDIR?

Tek aşamalı ve iki aşamalı olmak üzere iki tür implant çeşidi vardır. İkisinde de ilk olarak detaylı muayene ve röntgen çekimi yapılarak dişlerin durumu tespit edilir. Çene kemikleri ve dişlerin ölçümü yapılır. Tek aşamalı implant uygulamasında implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılırken iki aşamalı implant tedavisinde implantın üstü diş etiyle kapatılır, daha sonra protez başlığı uygulaması yapılır. İki implant uygulaması şeklinde de geçici bir köprü yerleştirilir ve iyileşme süreci takip edilir.

İmplantın diş kemiğine kaynama sürecinden sonra implantın üzerine metal kaplama porselen veya zirkonyum protez dişler uygulanır.

DIŞ İMPLANTI SONRASI BESLENMEDE NELERE DIKKAT EDILMELIDIR?

Diş implantının uygulanmasından sonra iyileşme sağlanana kadar yumuşak ve ılık besinler tüketilmelidir. Sert, aşındırıcı, çok sıcak veya çok soğuk besinlerden bir müddet uzak durulması gerekmektedir.

İyileşme sağlanıp diş proteziniz tamamlandıktan sonra hasta normal beslenmesine devam eder.

İmmediate (Hızlı Yüklenen) İmplant Nedir?

1 günde (immediate) implant uygulaması, implant tedavisi ile geçici sabit protez yerleştirilmesi işlemlerinin aynı seansta yapılabilmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Diş eksikliği mevcut olan ya da ağız içerisinde dişlerin çekilmesine ihtiyaç duyulan durumlarda uygulanabilir. Bu sayede pek çok durumda kişinin bir gün içerisinde yeni bir gülüşe kavuşmasına imkân tanır.

İmmediate (Hızlı Yükleme) İmplant İşlemleri Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Tek diş eksikliği tedavisi, çoklu diş eksiklikleri tedavileri, tüm dişlerin eksikliğinde planlanan All on 4 & All on 6 uygulamaları ile yapılan tedavilerde kullanılabilmektedir.